Omgeving

In de omgeving van Eveline vind je verschillende badplaatsen, maar ook kleine bergdorpjes met watervallen, typisch Griekse tavernes, schitterende vergezichten en startplaatsen voor een mooie wandeling. Acharavi en Roda zijn de vakantiebestemmingen aan zee. Roda heeft een boulevard en een gezellig centrum en Acharavi is in tweeën gesplitst met winkels en restaurants zowel langs de doorgaande hoofdweg of aan het strand.

Je kunt in de omgeving prachtige wandelingen maken
Vanaf Eveline ga je naar links en loop je door het dorp Roda naar Kaap Roda met het Roda Beach hotel. Hier zijn zwembaden (vrij toegankelijk) en tennisbanen. Overal is tijdens de wandeling strand en volop gelegenheid om in zee te gaan. Bij laag water kun je doorlopen naar het volgende dorp Astrakeri, een dorp waar de tijd heeft stilgestaan. Dit is ongeveer 1 uur lopen van Roda. Bij hoog water kun je de binnenweg nemen achter het hotel langs.

Wandelen naar het bergdorp Episkepsi
Wil je een stukje het binnenland in, dan kun je eerst naar Acharavi lopen en tegenover de supermarkt Dimitra de weg naar Ag.Panteleimonas en Episkepsi ingaan. Een prachtige wandeling met mooie uitzichten, die eindigt in een echt Grieks dorpje. Terug naar Roda kun je over het “monopadi” (ezelspad), maar vraag altijd aan de plaatselijke bevolking of het goed begaanbaar is. Er kan namelijk veel begroeiing over de weg zijn of losse stenen of gladheid door regen.

Voor de sportieveling een wandeling naar de Pantokrator
Voor de zeer geoefende wandelaar is het mogelijk om naar de Pantokrator (907 meter) door te lopen via Petalia en Strinilas. Bovenop is een radio- en televisiezender een kerkje, restaurantje en winkeltje. Als het goed weer is heb je een prachtig uitzicht over het eiland en Albanië. Van mei tot en met september woont er op de Pantokrator een monnik. Maar de meeste mensen rijden met de auto tot onder de top. Daar is een ruime parkeerplaats. Ze lopen dan het laatste stukje. Met de mountainbike is een andere optie om naar de Pantokrator te gaan. Gasten van Eveline hebben de fietstocht al meerdere keren gemaakt.

Van Almiros naar het eindpunt van de Corfu Trail
Er zijn nog meer tochten die in de omgeving zijn, eerst een stuk met de auto en dan wandelen.
Bijvoorbeeld in Almiros. Via de hoofdweg richting Kassiopi rijden en voorbij Acharavi na het Shell station en een tuincentrum links  de afslag naar Almiros beach nemen. Zover mogelijk langs het strand doorrijden dan kom je bij een riviertje met haventje. Hier kun je de auto makkelijk parkeren. Loop over het bruggetje en volg de borden. Je komt door een dennenbos ,langs een ruïne van een klooster, langs kleine baaien, langs de lagune uiteindelijk op het zandstrand van Agios Spiridon. Hier kun je heerlijk zwemmen en er zijn enkele restaurantjes. De lagune Andinioti is een beschermd natuurgebied voor vogels, insecten, zoogdieren en wilde bloemen. Tevens is hier het einde van de CorfuTrail, een wandeltocht van 220 km van het
zuidelijkste puntje tot het noordelijkste van Corfu. Meer informatie over de Corfu Trail

Bij Peroulades en Cape Drastis wandelend genieten van de zonsondergang
Wil je nog een mooie tocht in de omgeving, rijdt dan via Sidari (erg toeristisch) naar Peroulades. Volg de borden Sunset taverne, een heel bijzonder restaurant met veel mozaïk en originele inrichting. Je hebt er een mooi uitzichtpunt en via een trap kun je afdalen naar het strand Logas Beach. Rijd een stukje terug naar het dorp zelf en zet daar de auto neer. Bij het dorpsschooltje met plein kun je de weg nemen naar Cape Drastis. Veertig minuten lopen in een ongerept natuurgebied met prachtige uitzichten. De weg is met borden aangegeven. Meer informatie over Peroulades