Strand

Het strand voor de deur van Eveline is goed voor het einde van de middag of begin van de avond. Pak een stoeltje, een biertje of een een glas wijn en ga lekker aan zee zitten. Het zeewater loopt hier zeer geleidelijk af en is prima voor kinderen. Het strand is bedekt met wat grotere stenen en minder comfortabel dan het strand in het dorp Roda op 350 meter. In zee ligt trouwens wel direct zand op de bodem.

Het zandstrand van Roda is zeer kindvriendelijk
is Het strand van Roda zelf kun je eenvoudig bereiken door de weg te volgen langs het strand naar Roda. Na 10 minuten wandelen zie het strand aan de rechterkant naast de haven van de badplaats. Een breed zandstrand met alle voorzieningen die je nodig hebt. Het strand loopt langs het hele dorp tot en met Hotel Afroditi. Zeker in het centrum vind je leuke bars met terrassen aan het strand als Skouna. Een prima plek voor een kop koffie en uitzicht op zee.

Blue Flag beach van Almiros
Verderop in de baai van Roda in de richting van Kassiopi vind je het schitterende zand- en kiezelstrand van Almiros. Al jaren een Blue Flag Beach met de nodige voorzieningen. Langs het strand zijn her en der tavernes te vinden en de omgeving is hier eigenlijk altijd vrij rustig. Een mooie stek dus als je wilt genieten van wat rust, de zon en de zee. Ook voor de kinderen een fijn strand alleen opletten met de zee. De zeebodem loopt het wat steiler af en vaak zijn golven en wat stromingen.