Tips kindervakantie

Als je met (kleine) kinderen op vakantie gaat brengt dat vaak de nodige extra bagage en zorg met zich mee. We hebben verschillende tips voor ouders voor een kindervakantie Corfu, die in de omgeving van Roda en Acharavi verblijven in de accommodaties van Eveline.

  1. Let op met onderwater gaan in de zwembaden met kinderen. De oren zijn kwetsbaar en helaas komt het voor dat kinderen een oorontsteking overhouden aan een zwembadbezoek. Tip is om kinderen zo min mogelijk onderwater te laten gaan in de zwembaden of iets beschermende mee te geven voor de oren.
  2. Neem cadeautjes mee voor kleine kinderen in het vliegtuig. Ondanks dat de vlucht naar Corfu binnen twee uur en dertig minuten is gemaakt houd je je kindje hiermee lekker bezig tijdens het vliegen.
  3. Bij het opstijgen is het voor kleine kinderen en baby’s handig om een een flesje drinken gereed te houden en te geven. Zo houden ze zelf de oren open tijdens het opstijgen.
  4. Bij de accommodaties van Eveline kun je gratis een baby/kinderbed laten plaatsen en een kinderstoel laten bijplaatsen. Bij de bedjes is ook passend beddengoed. Geef vooraf aan of je hiervan gebruik wilt maken.
  5. Neem zeer goed beschermende zonnebrandcrème mee voor de kinderen en smeer ze meerdere keren per dag in. Vermijd de zon zoveel mogelijk tussen 11.00 en 16.00 uur en neem een petje of iets voor op het hoofd van je kindje mee.
  6. Vergeet de buggy niet mee te nemen. Ideaal als je naar het strand wilt wandelen of een dagje naar Kerkyra.
  7. Probeer je kind op de warmste uren van de dag te laten slapen. De Grieken houden zelf op deze uren ook een siësta. Je kunt je kind dan ’s avonds wat later laten opblijven en zo met elkaar bijvoorbeeld uiteten gaan.
  8. Zorg dat de kinderen voldoende drinken. Bij de hoge temperaturen, zeker in de zomer, verliezen ze veel vocht. Neem altijd flesjes water mee in je tas.
  9. Grieken zijn kinderliefhebbers en zullen er alles aan doen om je kinderen (extra) te verwennen.
  10. Doe mee met de wekelijkse BBQ van Eveline georganiseerd door de Nederlandse beheerders. Voor zowel jezelf als voor de kinderen gemakkelijk, voordelig en bovendien zeer gezellig!