Acharavi

Acharavi is een populaire badplaats voor vooral gezinnen en echtparen. Het ligt in dezelfde baai als Roda op 38 kilometer rijden van Kerkyra. Langs het strand kun je ’s avonds een wandeling maken van het ene naar het andere dorp. De kern, het centrum, van Acharavi ligt eigenlijk aan de hoofdweg. Over een strook van 1,5 kilometer vind je de nodige restaurants, bars, supermarkten, souvenirshops en een apotheek. Vanaf deze hoofdweg lopen meerdere wegen naar het strand.

Almiros is een Blue Flag Beach
Het strand is meest bedekt met fijn zand en verder naar het oosten kom je vanzelf op de Blue Flag Beach van Almiros. Het zand is hier wat grover en het is hier bijna altijd heerlijk rustig. Langs het strand van Almiros kun je in een paar kleine tavernes voor een lunch of een drankje.

Vers brood halen bij de bakker in Acharavi
Als je een huurauto hebt is het een tip om ’s morgens vers brood te halen bij de bakker in Acharavi langs de hoofdweg. Al vroeg geopend dagelijks vanaf een uur of zeven. De broden komen rechtstreeks uit de aanliggende bakkerij. Heerlijk! Tegenover de bakker kun je de boodschappen halen bij de grootste supermarkt van Acharavi Dimitra. Hier staat overigens naast de ingang ook een pinautomaaat. Ook voor babvoeding kun je hier terecht. Een andere optie is om verder door te rijden naar de de Diellas aan het einde van het dorp. Dit is een Italiaanse grote en voordelige supermarkt.

The Pumphouse is het beste restaurant van Acharavi
In Acharavi kun je ook prima uit eten gaan. Lemon Garden is gezellig met de tafels van het restaurant in de tuin vol citroenbomen. Smeer je goed in met een anti-muggenmiddel als je hier gaat eten. Verderop bij de waterpomp ligt het beste en meest authentieke restaurant van Acharavi The Pumphouse. Heerlijke lokale Griekse gerechten en de prijs is goed. Let op hier kan het in de zomer erg druk zijn en op tijd gaan eten is een tip. Voor de mooiste zonsondergang kun je een paar kilometer de bergen in rijden naar Panaroma restaurant. De naam zegt het al het uitzicht is prachtig. Maar ook langs het strand bij Maestro of Faros kun je prima eten.