Astrakeri

Astrakeri is een klein dorpje in de baai ten westen van Roda. Het haventje ligt aan de ene zijde van de baai achter het grote Roda Beach Hotel. Hier zijn een paar huizen en een taverne. Verder  naar de andere kant kom je op het zandstrand, waar meestal de Grieken zelf relaxen. Aan het einde van de baai ligt restaurant The Three Brothers iets hoger op een zandrots. Rustig en typisch Griekse taverns met ook voornamelijk de Griekse keuken en verse vis. Een mooi uitzicht op de baai en de zee.

Je kunt Astrakeri bereiken door vanuit Roda richting het Roda Beach Hotel te rijden. Sla niet af naar het hotel maar rijdt verder door en je komt bij het haventje uit. Een andere optie is om de weg naar Sidari te nemen en de tweede mogelijkheid rechtsaf te slaan. Deze weg naar Astrakeri is erg mooi en je rijdt door de groene omgeving met olijfgaarden en hoge varens.

Wandelen naar Astrakeri
Astrakeri haven op Corfu
Vanaf appartementen Eveline kun je een wandeling maken naar Astrakeri. De afstand is ongeveer vijf kilometer en de wandeling duurt ongeveer een uur. Tijdens de wandeling is er niet veel hoogteverschil en de hele weg gaat langs verharde wegen. Vanuit Eveline loop je in westelijke richting langs de boulevard van Roda richting hotel Afroditi. Hier volg je de weg langs het strand over een bruggetje richting Mitsis Roda Beach hotel. Na 500 meter kun je rechtsaf naar het Roda Beach hotel en rechtdoor naar Astrakeri. Volg de weg naar Astrakeri. Ook met de fiets een mooie tocht om te maken en niet al te moeilijk.

Astrakeri strand
Astrakeri beach op Corfu
Het strand van Astrakeri is een zandstrand en zelfs in het hoogseizoen grote kans dat je het bijna helemaal voor jezelf hebt. Op zaterdag en zondag komen ook de Grieken zelf in juli en augustus naar Astrakeri beach.

De zeebodem loopt geleidelijk af en dus is het strand ook prima geschikt voor families met kinderen. In de omgeving zijn verschillende tavernes te vinden, maar niet direct aan het strand. Aan de westkant van het strand van Astrakeri kun je met een trap naar boven de zandrotsen op voor een lunch of diner bij de Three Brothers.