KLEIN EN ONBEKEND ASTRAKERI

HOME / In de buurt / Astrakeri

ONBEKEND STUKJE CORFU

Astrakeri is een klein dorpje in de baai ten westen van Roda. Het haventje ligt aan de ene zijde van de baai achter het grote Roda Beach Hotel. Hier zijn een paar huizen en een taverne. Verder naar de andere kant kom je op het zandstrand, waar meestal de Grieken zelf relaxen. Aan het einde van de baai ligt restaurant ‘The Three Brothers’ iets hoger op een zandrots. Rustig en typisch Griekse taverne met ook voornamelijk de Griekse keuken en verse vis. Een mooi uitzicht op de baai en de zee.

TE VOET NAAR ASTRAKERI

WANDELEN VANAF EVELINE

Vanaf appartementen Eveline kun je een wandeling maken naar Astrakeri. De afstand is zo’n vijf kilometer en de wandeling duurt ongeveer een uur. Tijdens de wandeling is er niet veel hoogteverschil en de hele weg gaat langs verharde wegen. Vanuit Eveline loop je in westelijke richting langs de boulevard van Roda richting hotel Afroditi. Hier volg je de weg langs het strand over een bruggetje richting Mitsis Roda Beach hotel. Na 500 meter kun je rechtsaf naar het Roda Beach hotel en rechtdoor naar Astrakeri. Volg de weg naar naar het kustplaatsje. Ook met de fiets een mooie tocht om te maken en niet al te moeilijk.

Astrakeri op Corfu als vakantiebestemming. Wandelen.
Het strand van Astrakeri op Corfu in Griekenland.

STRAND ASTRAKERI

RUSTIG ZANDSTRAND

Het strand van Astrakeri is een zandstrand en zelfs in het hoogseizoen grote kans dat je het bijna helemaal voor jezelf hebt. Op zaterdag en zondag komen ook de Grieken zelf in juli en augustus naar Astrakeri beach. De zeebodem loopt geleidelijk af en dus is het strand ook prima geschikt voor families met kinderen. In de omgeving zijn verschillende tavernes te vinden, maar niet direct aan het strand. Aan de westkant van het strand van Astrakeri kun je met een trap naar boven de zandrotsen op voor een lunch of diner bij de Three Brothers.