ONTDEK HET DORP RODA

HOME / In de buurt / Roda

EEN GEZELLIGE BESTEMMING

Aan de noordkust van Corfu, ongeveer 37 kilometer van Kerkyra, ligt de badplaats Roda. Dit kustplaatsje is van oorsprong een echt vissersdorp en groeide uit tot een gezellige vakantiebestemming. Het dorp vormt door het eindeloze strand bijna één geheel met Acharavi. De baai hier heeft een lengte van bijna 8 kilometer en bestaat afwisselend uit zand, kiezels en stenen. De bevolking van Roda is gastvrij en met hun innemende vriendelijkheid scheppen zij een sfeer van warmte en hartelijkheid. Zij leven voornamelijk van het toerisme en een beetje van de visvangst. Het plaatsje heeft een kleine haven.

GEZELLIG CENTRUM

GENOEG TE DOEN

In Roda zijn talloze restaurants, taverna’s en barretjes alwaar je kunt genieten van bijvoorbeeld de prachtige zonsondergang. De wandelboulevard heeft bovendien diverse souvenirwinkels en reisbureaus. In de zijsteegjes vind je restaurants, een bakker, slager, apotheek, dokter en een kapper.

Het havenplaatsje telt nog geen 300 vaste inwoners. In de wintermaanden is het dorp rustig en vanaf mei tot en met september bedrijvig. Dat zijn de maanden waarin de toeristen hier vakantie vieren. Je kunt op twee plaatsen pinnen in de badplaats; beide in het centrum. Let op dat op zon- en of feestdagen de geldautomaten weleens leeg kunnen zijn.

Boulevard in centrum van Roda op Corfu
Dorp Roda op Corfu

ONTDEK CORFU

VANUIT RODA OVER CORFU

Voor iedereen die het eiland wil bezichtigen zijn er in het dorp diverse autoverhuur- en brommerverhuurbedrijven. Bovendien is er een busverbinding met Kerkyra, Sidari en Kassiopi. Vanuit Kerkyra rijdt er vier keer per dag van maandag tot en met zaterdag en op zondag één keer een bus. De andere busdienst rijdt van Sidari via Roda en Acharavi naar Kassiopi dagelijks vier keer.

STRAND VAN RODA

KINDVRIENDELIJK EN GEORGANISEERD

Roda, het dorpsstrand, heeft een Blue Flag Beach. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. In Roda loopt het strand zeer geleidelijk af wat ideaal is voor kinderen. Het strand is goed georganiseerd met strandbedden, parasols, tavernes en mogelijkheden om te watersporten.

Strand van Roda in het noorden van Corfu.