WIE IS KORFOE SUNSHINE HOLIDAYS

HOME / Wie zijn wij

WIE ZIJN WIJ

Korfoe Sunshine Holidays is een familiebedrijf dat zich ten doel stelt mensen een heerlijke vakantie te geven. In 1969 ging een jong echtpaar op aanraden van een piepklein, maar uiterst kundig reisbureautje, Prisma te Rotterdam, op reis naar Korfoe. Prisma wist terdege wat het jonge, avontuurlijke echtpaar zocht, avontuur, natuur en de onnavolgbaarheid van de Griek. Met een scooter die af en toe geheel zonder problemen reed, verkenden zij het eiland van zuid tot noord. Telkens kwamen zij op hun pad een Amerikaan tegen die ook op een scooter het eiland deed. Een zwaai en een lach alom.

AANSCHUIVEN BIJ EEN FAMILIE

EEN FLESJE PORTAKOLADA

Zij………..Wij bezochten het paleis van keizerin Sissi, waar zij door de oerzuivere lucht genas van tbc. De oeroude waard van de taverne aan de overzijde vertelde ons hoe hij met eigen ogen gezien had hoe de ongelukkige keizerin opbloeide. Op Korfoe weet je het nooit zeker, het konden ook de ogen van zijn vader of grootvader geweest zijn. We proefden her en der heerlijke gerechten, soms zomaar aanschuiven bij een familie.

Vast patroon bij onze bestellingen was een flesje portakolada of lemone, omgerekend toen een 10 Nederlandse centen. Hele dorpen liepen uit en vergaapten zich aan ons en na een tavernebezoek draafde steevast een groep jongelui met ons mee ver hun dorp uit. We bezochten de Pantokrator, de hoogste berg van Korfoe waar de scooter het moeilijk mee had. Boven op de berg, kregen we koffie en water aangeboden van de pope. Korfoe begon van ons te houden en het was wederzijds.

DE GEMEENSCHAP

BRUIDSSCHAT VOOR ZIJN DOCHTER

Met een gelukzalig gevoel kwamen we aan in een bergdorpje Episkepsis. We kondigden in de taverne aan dat we land wilden kopen om deel uit te maken van de gemeenschap. Nou…….dat kwam goed uit….de lokale smid Capellos had een bruidsschat voor zijn dochter nodig.

Een grote zware kerel gaf ons de hand en nodigde ons uit om in de laadbak van zn maxi plaats te nemen. Zo zakten we langzaam naar zee af tot we bij een vredige, haast bijbelse plek kwamen, een groot landstuk, direct aan zee, met een halfopen stenen huisje, maar 15 meter van zee af. Binnen was een vloer van keitjes. Er stond een ijzeren driepoot waaraan een ketel hing om thee of soep te maken met een houtvuurtje. In het midden van het landje was een grote open waterput. Er omheen waren wat geiten die gras aan het kauwen waren. Het begin van een eindeloos avontuur.

MET ONZE KINDEREN

KORFOE SUNSHINE HOLIDAYS

Jaar in jaar uit, later met onze kinderen erbij, werd vakantie gevierd en vanaf 1984 werd er accommodatie geboden aan andere vakantiegangers. Deze accommodaties hebben we in 2004 en 2015 gerenoveerd. Wij voelen ons thuis op Corfu en dat gevoel geven we graag aan onze gasten mee. Welkom!

Korfoe Sunshine Holidays
Vrouwgelenweg 8
3341 BT Hendrik ido Ambacht