Wandelen

In de omgeving van Eveline vind je verschillende badplaatsen, maar ook kleine bergdorpjes met watervallen, typisch Griekse tavernes, schitterende vergezichten en startplaatsen voor een mooie wandeling. Acharavi en Roda zijn de vakantiebestemmingen aan zee. Roda heeft een boulevard en een gezellig centrum en Acharavi is in tweeën gesplitst met winkels en restaurants zowel langs de doorgaande hoofdweg of aan het strand.

Bij een boeking van een verblijf in appartementen Eveline in mei, juni of september krijg je van Korfoe Sunshine Holidays een wandeling met lokale gids cadeau. Zo ontdek je zelf de flora en fauna en wandel je langs traditionele bergdorpjes en zelf langs watervallen. Een unieke ervaring en de wandelgids vertelt je onderweg over cultuur en natuur.

Wandeling Korfoe Sunshine Holidays

De wandeling wordt wekelijks gemaakt en duurt ongeveer 2,5 uur. De wandelroute is goed toegankelijk en met een paar goede schoenen en een fles drinkwater kan de wandeltocht in de omgeving gaan beginnen.

Je start bij het dorpje Sfakera op loopafstand van de appartementen. Van hieruit loop je de groene bergen in langs olijfgaarden. Onderweg word je getrakteerd op fraaie uitzichten op Roda en Acharavi het Atinioti meer en de bergdorpen Episkepsi, Agios Panteleimonas en Nymfes.

Tijdens de wandelingen zijn er genoeg mogelijkheden om foto’s te maken en de lokale gids vragen te stellen. Je wandelt in een kleine groep of soms zelfs privé en ontdekt de traditionele bergdorpen van Corfu met Italiaanse invloeden.

In een bergdorp is er een stop bij een taverne voor wat drinken en een lekkere mezze!

Wandelen Corfu uitzicht Acharavi

Wandelen Corfu – uitzicht op Acharavi

Wandelen Corfu het dorp Episkepsi

Wandelen Corfu – Episkepsi bergdorp

Wandelen Corfu kerkje

Wandelen Corfu – Kerkje Nymfes

Wandelen Corfu olijfboom

Wandelen Corfu – olijfboom

Wandelen Corfu olijfgaard

Wandelen Corfu – olijfgaard en ezel

Wandelen Corfu watervallen bij Nymfes

Wandelen Corfu – watervallen Nymfes