Roda

Aan de noordkust van Corfu, ongeveer 37 kilometer van Kerkyra, ligt de badplaats Roda. Roda is van oorsprong een echt vissersdorp en groeide uit tot een gezellige vakantiebestemming. Het dorp vormt door het eindeloze strand bijna een geheel met Acharavi. De baai hier heeft een lengte van bijna 7 kilometer bestaat afwisselend uit zand, kiezels en stenen. De bevolking van Roda is gastvrij en met hun innemende vriendelijkheid scheppen zij een sfeer van warmte en hartelijkheid. Zij leven voornamelijk van het toerisme en een beetje van de visvangst. Roda heeft een kleine haven die kunstmatig is aangelegd naast het dorpsstrand.

Roda heeft een gezellig centrum
In Roda zijn talloze restaurants, taverna’s en barretjes alwaar je kunt genieten van bijvoorbeeld de prachtige zonsondergang. De kleine boulevard in Roda heeft bovendien diverse souvenirwinkels en reisbureaus. In de zijstraten vind je restaurants, een bakker, slager, apotheek, dokter en een kapper.

Je kunt op twee plaatsen pinnen in Roda
Roda telt nog geen 300 vaste inwoners. In de wintermaanden is het dorp rustig en vanaf mei tot en met september bedrijvig. Dat zijn de maanden waarin de toeristen in Roda vakantie vieren. Je kunt op twee plaatsen pinnen in de badplaats; beide in het centrum. Let op dat op zon- en of feestdagen de geldmachines weleens leeg kunnen zijn. In winkels en restaurants kun je geen gebruik maken van je pinpas, wel van een credit card.

Ontdek Corfu vanuit Roda met een huurauto of met de bus
Voor iedereen die het eiland wil bezichtigen zijn er in het dorp diverse autoverhuur- en brommerverhuurbedrijven. Bovendien is er een busverbinding met Kerkyra, Sidari en Kassiopi. Vanuit Kerkyra rijdt er vier keer per dag van maandag tot en met zaterdag en op zondag één keer een bus. De andere busdienst rijdt van Sidari via Roda en Acharavi naar Kassiopi dagelijks vier keer.

Roda heeft een kindvriendelijk en georganiseerd strand
Roda, het dorpsstrand, heeft een Blue Flag Beach. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. In Roda loopt het strand zeer geleidelijk af wat ideaal is voor kinderen. Het strand is goed georganiseerd met strandbedden, parasols, tavernes en mogelijkheden om te watersporten.

Lekker eten bij restaurant New Port in Roda
In Roda zijn New Port, Nikos Family Place populair. New Port ligt aan het begin van het dorp direct aan de boulevard en het strand van Roda. Het is een restaurant dat snel en voordelige maaltijden serveert. Voor families met kinderen ideaal. Nikos Family Place ligt in het oude centrum van Roda. Voor echte Griekse maaltijden kun je het beste naar Drossia aan de hoofdweg gaan. Pixida is een goede Italiaan op het kruispunt naar Roda aan de hoofdweg van Sidari naar Kassiopi.